Ny kort terrengløype i Kalnesskogen

Etter diverse dugnader har vi nå en ny intervall-løype klar til bruk helt nord i Kalnesskogen. Løypa er under stadig utbedring - den blir lettere for hver gang du er på besøk!

Løypa er 92% på sti/singletrack, men er ikke spesielt teknisk vanskelig. Dette er en løype de fleste klarer relativt kjapt. Selv om den er teknisk grei, så er den ganske fysisk hard, så regn med en dramatisk økning i kondis etter bare få runder :)

Du begynner på grusen der den røde løpeløypa / gammel SSK-runde kommer ut. Rett inn i skogen på smalsti, noen ganger oppover, men for det meste flatt/småkupert. Snart en liten men bratt oppoverbakke før det flater ut, og går litt nedover.

Helt i nord knekker stien til venstre, og opp en litt vanskelig kneik ved runding. Derfra et flatt parti før det igjen snirkler seg oppover. På det øverste punktet knekker du hardt venstre, og ned "Flintstones DH". Dette er en utforkjøring, men ikke skummel. Halvveis i nedkjøringen er det et hopp - ønsker du ikke å hoppe, kjør til høyre rundt hoppet. Straks krysser du stien du syklet opp (husk at de som er på vei ned alltid har vikeplikt), fortsett rett frem nedover og ut på grusen. En liten sprint på grus, så er du tilbale der du startet.

Runden er drøyt 1km. Har du lyst til å bli litt flinkere på sti, er dette et veldig trygt og fint sted å øve. Husk at den bruker stier som kan kjøres begge veier - så om du er der utenom fellestreningene - vis hensyn!

Terrenggruppa vil ofte benytte denne løypa på mandagstreningene. Vi jobber kontinuerlig med utbedring for å gjøre den så lettkjørt og trygg som mulig.

"Flintstones 8" - 1 km intervallrunde på sti. Anbefalt kjøreretning vises, selv om det er mulig å kjøre løypa begge veier. Den er ganske mye hardere om den kjøres mot klokka...