Fastride - fest for stinisser

SSK stigruppa holdt "Fastride" i Kalnesskogen lørdag 30.3. Over 60 syklister, barn og voksne,  fant veien til Happy Corner for å sosialisere og konkurrere litt på stiene gruppa har bygget.

Dette var andre gang stigruppa arrangerte åpen vårmønstring - vår såkalte Fastride. Denne formen for uhøytidelig sammenkomst er inspirert av Deør Challenge, som tidligere ble avholdt i Son.
Det har blitt lagt igjen mange dugnadstimer i skogen siden snøen forsvant, for å sikre mest mulig flyt og moro. I år dro vi til litt ekstra med både ATV med tilhenger, og traktor for å flytte subus og spare noen rygger. Dugnadsgjengen sto også for gjennomføringen - Anders, Jan, Einar, Øyvind, Birger og Tore G.

Vi bestemte for noen uker tilbake hvilke stier vi skulle bruke til å holde Strava-konkurranse, og endte opp med to nedoversegmenter (Enduro), ett skikkelig bortoversegment (XC) samt et eget klatresegment på sti for de som er spesielt glad i å legge lungene på styret.  I tillegg har vi en egen runde for barn, som så ut til å bli satt pris på.

Alt av stier var åpent hele dagen, og det var valgfritt om man logget på Strava for å være med i konkurransen.

Litt over klokka to ble resultatene hentet ut fra Strava. Vår egen Øyvind Akselsen vant Klatre-, XC- og det ene enduro-segmentet, mens Sverige - Micke Olsson - stakk av med seieren på det heftigste endurosegmentet. Nå skal det sies at det var ekstremt tett mellom plassene på begge enduroene - det skilte kun 1 sekund mellom hver plass helt fra første til femte!  Det var spesielt gøy å se at over 20 personer var tøffe nok til å kjøre nedoversti fortere og fortere, og mange ganger for å tyne ut en litt bedre tid.

Klubben satt opp et enkelt depot, hvor vi serverte grillpølser, kake og kaffe - helt gratis, selvfølgelig! En bålpanne var også utplassert til de som ønsket å grille mat selv.
Det ble mye bra sosialisering, og alle som ønsket ble guidet på rolig tur gjennom stiene. Alle de bygde stiene var skiltet med stinavn, og merket opp med bånd så man enkelt kunne finne frem.

Dugnadsgjengen har jo ofte diskutert hvorvidt det at flere voksne karer står og flytter stein pg røtter i en skog er normalt, men når arrangementet blir så vellykket er alt på stell med oss allikevel...

Dugnadsgjengen ønsker å takke alle som kom, og gjorde dette til en mikrofest! Kanskje noen flere klubber vil være med, så kan vi ha en egen liga i Østfold?

Takk til Anders for bilder - du kan se enda flere i Facebook-gruppa "Stisykling Sarpsborg"

Takk til sykkelstasjonen.no og NMC for premier!