Vätternrundan 2017

Landeveigruppa lag har i år hatt Vätternrundan som et felles prosjekt. Det startet høsten 2016, etter at vi i fjor var 6 stk som syklet på tider fra 8:12-8:34. Noen mente at det ga mersmak, og at vi burde kunne sykle under 8 timers grensen (SUB 8).

Etter å ha testet interessen i klubben så var det 16 personer som til slutt ble med på opplegget, og en gruppe SARP SUB 8 ble etablert. Vi har hatt noen felles rulletreninger på våren, noen felles langturer, for øvrig har den enkelte gjennomført sitt eget treningsopplegg.

Vi reiste til Motala fredag 16.06 og innkvartering var i 2 leide hus. Fredag kveld hadde vi en felles gjennomsnakking om det som ventet oss og om selve gjennomføringen.


Kl. 05.50 på lørdag morgen stod vi klare på startstreken for å prestere det vi hadde forberedt oss på over noen måneder nå. Værgudene var med oss med en grei temperatur og lite vind. Vi måtte regne med å gjøre jobben selv hele veien.

Gjennomføringen var perfekt og helt etter planen. Rulla fungerte optimalt, jevn og tett kjøring, uten uhell/tekniske problemer. Vi hadde 2 korte og effektive stopp etter 13 og 26 mil. De fleste måtte innom halen etter hvert. Flere har i etterkant gitt uttrykk for at dette var den beste rulla de har vært med på i SSK på lang tid! Her må vi få rette en takk til Bjørn Morten Gjellebæk som i noen år nå har ledet diverse rulletreninger, det har hatt en god effekt på oss.

Vi var en fornøyd gruppe etter å ha nådd målet og syklet inn på tiden 07:56! Raskeste gruppe som ikke startet kl. 12.00-13.00 hvor de raskeste lagene starter.

Vi passerte ca. 7700 syklister! (riktignok ikke alle på veien da noen sikkert stoppet på diverse stasjoner)

En takk til kapteinene Jon-Anders Kure og Ole Henrik Aakeberg for god og sikker ledelse av laget.  

På kvelden ble det felles middag med noe å drikke til. Alle tilbakemeldinger tyder at dette var en meget vellykket tiltak.

 

Med vennlig hilsen

Øystein Kongsbakk

Vätterngeneral